Nieuws

Apple Music krijgt verliesloze ruimtelijke audio met Dolby Atmos-ondersteuning als gratis upgrade voor abonnees vanaf juni 2021

Apple heeft Spatial Audio geïntroduceerd met ondersteuning voor Dolby Atmos op Apple Music. Het gerucht ging dat het bedrijf een nieuwe hifi-laag zou onthullen voor zijn muziekservice. Apple beweert dat de nieuwe Spatial Audio-functie artiesten de mogelijkheid biedt om meeslepende audio-ervaringen te creëren met “echt multidimensionaal geluid en helderheid”. Klanten die zich hebben geabonneerd op de muziekservices van Apple, kunnen naar meer dan 75 miljoen nummers luisteren in Lossless Audio. Interessant genoeg rekent Apple niets extra’s aan voor de verliesvrije audiokwaliteit. Abonnees kunnen zonder extra kosten profiteren van de nieuwe functie. Laten we eens kijken naar meer details over de Apple Music Spatial Audio-functie.

Apple Music krijgt een nieuwe Spatial Audio-functie met ondersteuning voor Dolby Atmos

Apple heeft een nieuwe Spatial Audio-functie aangekondigd voor zijn muziekservice. De nieuwe functie zal in juni gratis beschikbaar zijn voor abonnees.

Klanten die zich hebben geabonneerd op de muziekstreamingservice kunnen naar meer dan 75 miljoen nummers luisteren in Lossless Audio. Standaard speelt Apple Music automatisch Dolby Atmos-nummers af op alle AirPods en Beats-koptelefoons met een H1- of W1-chip. Hetzelfde is mogelijk op de ingebouwde luidsprekers in de nieuwste versies van iPhone, iPad en Mac. Spatial Audio en Lossless Audio zijn beschikbaar op iOS 14.6, iPadOS 14.6, macOS 11.4 en tvOS 14.6 of hoger.

Apple zei dat het zijn catalogus met meer dan 75 miljoen nummers beschikbaar zal stellen in Lossless Audio. Het gebruikt ALAC (Apple Lossless Audio Codec) om elk stukje van het originele audiobestand te behouden. Dit betekent dat abonnees precies hetzelfde kunnen horen dat de artiesten in de studio hebben gemaakt. Albums die Dolby Atmos ondersteunen, hebben een badge op hun detailpagina zodat ze gemakkelijk kunnen worden ontdekt.

Om te beginnen met luisteren naar Lossless Audio, kunnen abonnees die de nieuwste versie van Apple Music gebruiken, deze inschakelen in Instellingen> Muziek> Audiokwaliteit. Ze kunnen verschillende resoluties kiezen voor verschillende verbindingen, zoals mobiel, wifi of om te downloaden.

De Lossless-laag van Apple Music begint bij cd-kwaliteit, die 16 bit is bij 44,1 kHz (kilohertz), en gaat tot 24 bit bij 48 kHz en kan native worden afgespeeld op Apple-apparaten. Voor de echte audiofiel biedt het ook Hi-Resolution Lossless tot 24 bit bij 192 kHz.

Apple rekent niets extra’s aan voor de verliesvrije audiofunctie. Klanten in India kunnen zich abonneren op Apple Music, dat begint bij Rs 99 voor het individuele account.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button