Hoe

Deze nieuwe milieuvriendelijke cryptocurrency kan mogelijk een wereldwijd SSD-tekort veroorzaken

Hoewel de cryptocurrency-markt vol zit met Bitcoin, Ethereum, Pi, Litecoin en zelfs Akon’s AKoin, heeft de snelle stijging van hun waarden enkele nieuwkomers geïnspireerd. Chia is een van de nieuwste cryptocurrencies op de markt en de USP is dat het milieuvriendelijk is. Als deze cryptocurrency echter populair wordt op de markt, kan dit mogelijk een wereldwijd tekort aan SSD’s en harde schijven veroorzaken. Hier is waarom.

Zoals we weten, kunnen cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en Litecoin worden gedolven met behulp van krachtige GPU’s. Dit heeft in de loop der jaren voor veel haperingen gezorgd in het aanbod van GPU’s, omdat mijnwerkers high-end GPU-eenheden oppotten om crypto-farms te runnen. Als gevolg hiervan moest Nividia op een gegeven moment retailers vertellen om GPU’s alleen aan gamers te verkopen en niet aan cryptocurrency-mijnwerkers.

Hoe Chia SSD-levering kan beïnvloeden

Nu is Chia een milieuvriendelijke cryptocurrency gemaakt door Bram Cohen, de uitvinder van BitTorrent. Hij besloot om gebruikers in staat te stellen gebruik maken van vrije ruimte op hun opslagschijven) SSDn of HDD) om Chia te minen​ Als gevolg hiervan heeft het mijnbouwsysteem veel minder stroom nodig dan de gebruikelijke door GPU ondersteunde cryptocurrency-mijnbouwinstallaties. Als de genoemde cryptocurrency echter op de markt bloeit, zou de SSD- en HDD-markt hetzelfde lot kunnen ondergaan als de GPU-markt.

Het effect is al duidelijk in Hong Kong, aangezien het land de laatste tijd een enorme stijging heeft gezien in de verkoop van 4TB- en 8TB-harde schijven. Bovendien zou de grote vraag naar SSD’s en harde schijven op de Hongkongse markten ook kunnen leiden tot een prijsstijging voor de componenten. Volgens rapporten, als de grote vraag aanhoudt, kunnen de prijzen van SSD’s en harde schijven stijgen met $ 200 HKD (~ Rs 1.920) tot $ 600 (~ Rs 5.755) HKD.

Gelukkig is het onwaarschijnlijk dat de negatieve impact de consumentenmodellen van de SSD’s en harde schijven zal treffen, aangezien de huidige schijven waar vraag naar is, enterprise-modellen zijn met een hoog uithoudingsvermogen. Dit komt omdat de Chia-cryptocurrency de schijven pusht met continu lezen en schrijven, en consumentenmodellen zouden niet in staat zijn om constant vermogen te leveren.

Volgens rapporten, verschillende grote SSD- en HDD-fabrikanten zijn van plan beperkingen in te voeren om te voorkomen dat hoarders opslagschijven in grote hoeveelheden kopen. Bovendien wil een van de belangrijkste fabrikanten van opslagstations in China, Jiahe Jinwei, binnenkort een speciale SSD voor cryptocurrency-mijnbouw op de markt brengen.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button