Hoe

Hoe maak je een podiumkanaal op Discord

Audiogerichte sociale platforms lijken tegenwoordig een rage te zijn sinds de release van Clubhouse. Maar vanwege het exclusieve karakter kunnen veel gebruikers niet op het platform komen. Twitter en Discord lijken hier op in te spelen door hun eigen alternatieve audiogerichte platforms te introduceren. De nieuwste toevoeging van Discord zijn Stage Channels, waarmee je speciale sprekers kunt toewijzen en audio-evenementen kunt hosten op je Discord-server. Podiumkanalen zijn audiocentrisch gericht op audiogesprekken met specifieke moderatiefuncties die u helpen bij het beheren van uw audio-evenementen. Hier leest u hoe u een audiokanaal op uw Discord-server kunt maken.

Opmerking: Stage-kanalen zijn voorlopig alleen beschikbaar voor alle community-servers. Private servers hebben niet de mogelijkheid om Stage Channels te creëren.

Hoe u een nieuw Stage-kanaal maakt

Open je Community Server in Discord en klik op het ‘+’ icoon in de linkerzijbalk.

Selecteer nu ‘Stage Channel’ als je kanaaltype.

Opmerking: U moet serverbeheerder zijn om de optie ‘Stage Channel’ te kunnen zien.

Voer een naam in voor je ‘Stage Channel’.

Klik op ‘Volgende’.

U kunt nu een ‘Stage-moderator’ selecteren voor uw podiumkanaal.

Eenmaal geselecteerd, klikt u op ‘Kanaal maken’.

En dat is het! Je hebt nu een Stage Channel op Discord gemaakt.

Rollen in een Stage Channel

Er zijn drie verschillende rollen op elk podiumkanaal op Discord. Laten we ze eens bekijken.

  • Sprekers: Sprekers zijn gebruikers die tijdens een Stage Channel-sessie kunnen praten. Als spreker heb je de mogelijkheid om je privileges te beperken tot het publiek. door op de optie ‘Verplaatsen naar doelgroep’ te klikken.
  • Stage Moderator: Stage moderator is meer toestemming. Je kunt specifieke kanaalrollen instellen als ‘Stage moderator’ of specifieke gebruikers als podium moderator. Als podiummoderator heb je de mogelijkheid om luidsprekers in een podiumkanaal toe te voegen, te dempen en te verwijderen.
  • Publiek: Alle serverleden met toestemming om het Stage Channel te bekijken, kunnen zich als publiek bij het kanaal aansluiten. Alle leden van het publiek worden standaard gedempt.

We hopen dat deze gids je heeft geholpen om gemakkelijk een podiumkanaal op Discord te maken. Als u problemen ondervindt of vragen heeft, kunt u contact opnemen via de onderstaande opmerkingen.

Verwant:

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button