Hoe

Hoe Snapchat-video’s op te slaan

De populaire sociale netwerktoepassing, Snapchat, was de eerste die een tijdgevoelig weergavesysteem introduceerde. Het zorgde ervoor dat de foto’s en video’s die je op het platform bekijkt, exclusief bleven voor de mensen waarvoor ze bedoeld waren. Het zorgde ervoor dat geen enkele nieuwsgierige blik kreeg wat ze zochten. 

Terwijl gewone Snaps vrijwel onmiddellijk verdwijnen nadat je ze hebt bekeken, behouden Verhalen op Snapchat hun vorm gedurende 24 uur. Daarna verdwijnen ook zij van het gezicht van het sociale mediaplatform en kunnen ze op geen enkele manier worden hersteld.

Vaak komen we Verhalen of Snaps tegen – of creëren we deze zelfs – die te cool zijn om een ​​keer of slechts 24 uur te zien. Voor die frustrerende gelegenheden heb je iets nodig: een methode om Snapchat-video’s op te slaan in je gsm-galerij zodat je ze onbeperkt kunt bekijken. Vandaag zullen we dit frontaal aanpakken en u vertellen hoe u Snapchat-video’s op uw apparaat kunt opslaan.

Kun je video’s officieel opslaan?

De tijdgevoelige aard van Snapchat maakt het een zeer aantrekkelijke optie voor miljoenen mensen over de hele wereld. De app wekt een gevoel van urgentie op, dat door geen van zijn concurrenten kan worden geëvenaard. Snapchat weet hoe waardevol tijdgevoeligheid voor hen is en doet er alles aan om deze te behouden. 

Ja, je kunt je eigen video’s – zowel voor als na het plaatsen – op Snapchat opslaan, maar dat is zo ongeveer de omvang ervan. U kunt onder geen enkele omstandigheid Snaps van anderen downloaden, of het nu gaat om foto’s of video’s. De video’s die mensen uploaden als Verhalen, zijn ook buiten bereik. De sociale netwerksite hecht veel waarde aan het beschermen van de intellectuele eigendommen van de bijdragers en niet toestaan ​​dat anderen hun werk downloaden, draagt ​​zeker bij aan een gevoel van vertrouwen. 

De enige manier waarop je de Snap van iemand anders kunt downloaden, is door hem door Snapchat-tekst te sturen en je toestemming te geven om hem op je apparaat op te slaan. 

Wat gebeurt er als u een screenshot probeert te maken?

Ja, we weten dat we het hier voornamelijk hebben over het opslaan van video’s, maar er zijn gevallen waarin u slechts één of twee frames van een specifieke video wilt opslaan. En als dat gebeurt, is het maken van een snelle screenshot de juiste keuze. Helaas is het maken van screenshots niet zo eenvoudig op Snapchat.

In tegenstelling tot Facebook, Instagram of Twitter neemt Snapchat screenshots nogal serieus; als een daad van inbreuk op de privacy. En aangezien het platform zo uitgesproken is over privacynormen en veilige praktijken, stelt het de persoon wiens video je hebt geknipt onmiddellijk op de hoogte. De nieuwe functie van Snapchat is uitzonderlijk voor makers van inhoud die sterk afhankelijk zijn van hun originele ideeën en uitvoering. Voor informele Snapchatters kan het echter ongegronde schaamte oproepen.

Gerelateerd:  Wat is grijze pijlcontrole op Snapchat en wat kun je eraan doen?

Hoe u uw eigen video’s kunt opslaan

Snapchat heeft een behoorlijk robuust platform voor het maken van video’s. U kunt filters, effecten en meer gebruiken om boeiende inhoud te maken – video’s waarmee u echt opvalt. Als je een influencer bent of gewoon je vaardigheden wilt laten zien, levert het posten op slechts één platform misschien niet het antwoord op waar je naar op zoek bent. Gelukkig kun je de video’s die je op Snapchat hebt gemaakt downloaden naar je filmrol of galerij en je prestaties voor de rest van je leven bijhouden. Hier is hoe u uw Snaps van Snapchat kunt opslaan. 

Gerelateerd:  Locatie opvragen op Snapchat

Voordat je op Snapchat post

Dit is de gemakkelijkste en handigste manier om uw video’s op uw telefoon op te slaan. Dit werkt echter alleen voordat of totdat u uw video op het platform plaatst. Dus als je nog in de Snapchat-creatorstudio bent, hoef je alleen maar op de knop ‘Opslaan’ onder aan je scherm te klikken.

 

Dankzij de nieuwe update van Snapchat kun je nu kiezen waar je opgeslagen video’s naartoe gaan. De eerste optie is om het op te slaan als een ‘Geheugen’, terwijl je met de tweede het kunt opslaan in de map ‘Herinneringen’ en in de filmrol of galerij van je apparaat.   

Na het plaatsen op Snapchat

Zelfs als je het venster mist om het videobestand te downloaden voordat je het indient, kun je er zeker van zijn dat je dit vrij gemakkelijk kunt doen nadat je het hebt gepost als je nieuwste Snapchat-verhaal. In dit geval moet je eerst op de profielknop in de linkerbovenhoek klikken en naar het gedeelte ‘Mijn verhaal’ gaan. Zoek nu het Snap Story dat u wilt opslaan. Tik vervolgens op de verticale ellipsknop in de rechterbovenhoek. Klik ten slotte op ‘Snap opslaan’.

Afhankelijk van uw voorkeur voor de opslagknop, kan deze naar uw map Herinneringen of filmrol gaan. 

Uit de map Herinneringen

Herinneringen is een andere exclusieve Snapchat-functie die je aanmoedigt om Snapchat te gebruiken om je speciale momenten te bewaren. Zoals besproken, wordt elk verhaal dat je uploadt naar Snapchat na 24 uur weggevaagd. Om het na de vervaldatum te behouden, moet u op de knop ‘Opslaan’ klikken voordat u het geheugen plaatst of nadat het live is gegaan. De eerste optie zou je nog steeds de keuze geven om je bestemming te kiezen – Herinneringen of camera. De laatste slaat je Snaps echter gewoon op in de map Herinneringen. 

Om de map ‘Herinneringen’ te openen, moet je naar het camerascherm aan je linkerkant gaan en vanaf de onderkant van het scherm omhoog vegen. In dit gedeelte worden al je herinneringen onthuld, onderverdeeld in categorieën: ‘Snaps’, ‘Verhalen’, ‘Filmrol’ en ‘Alleen mijn ogen’. Ga nu naar het tabblad ‘Snaps’ en je zult alle Snaps vinden die je hebt opgeslagen en die niet in je filmrol verschenen.

Tik op een om te openen en tik op de verticale ellipsknop in de rechterbovenhoek van het scherm. Tik vervolgens op ‘Snap exporteren’.

Ten slotte, wanneer de optiebalk verschijnt, tik je op ‘Downloaden’.

Dat is het! Je Snap wordt opgeslagen op de filmrol. 

Verwant:  Hoe Snap Games te spelen

Hoe u het gedrag van de knop Opslaan kunt wijzigen

Start eerst de Snapchat-app op je mobiele telefoon en ga naar de profielpagina door op het pictogram in de linkerbovenhoek van je scherm te klikken. Wanneer je pagina met profielinstellingen wordt geladen, tik je op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm.

Hier vind je alle belangrijke instellingen van de applicatie. Ga nu naar ‘Herinneringen’.

Tik vervolgens onder de banner ‘Bestemmingen opslaan’ op ‘Knop Opslaan’.

Dit verandert het gedrag van de ‘Opslaan’-knop die je ziet tijdens het bewerken van een Snap. Standaard gaan je opgeslagen Snaps naar de map ‘Herinneringen’, maar je kunt het forceren om naar de ‘Filmrol’ te gaan of beide.

Bovendien kun je Snapchat vragen om je Snaps in Memories automatisch op te slaan. Op die manier mis je nooit het opslaan van een coole video.

Gerelateerd:  Kun je twee Snapchat-accounts hebben?

Snaps van andere gebruikers opslaan

In het vorige gedeelte hebben we gezien hoe gemakkelijk het is om uw eigen Snaps op te slaan. Als het echter om andere profielen gaat, is het verhaal niet zo eenvoudig. Snapchat staat je niet toe om video’s van andere Snapchat-gebruikers te downloaden, voornamelijk uit angst voor ongeautoriseerde distributie. Maar als je zo wanhopig bent, zijn er een paar manieren waarop je video’s van andere Snapchat-profielen kunt opslaan. 

Met behulp van uw schermrecorder 

Dit is waarschijnlijk de meest eenvoudige manier om video’s van andere profielen op te slaan. Ja, het is mogelijk dat u iets meer van het scherm ziet dan waarvoor u zich heeft aangemeld. Toch is het de beste methode om Snapchat-video’s op te slaan als je het een en ander weet over eenvoudige videobewerking. Sinds Android 10 en iOS 11 worden bijna alle telefoons geleverd met schermrecorders. Het enige dat u hoeft te doen, is naar de video gaan die u in uw galerij wilt opslaan, het paneel voor snelle toegang naar beneden trekken en ‘Schermopname’ inschakelen. U krijgt mogelijk een waarschuwing dat gevoelige gegevens kunnen worden vastgelegd, maar u kunt deze negeren. 

Als je geen schermrecorder op je telefoon hebt, kun je er heel gemakkelijk een downloaden via Google Play of App Store. Bekijk AZ Screen Recorder als je op zoek bent naar een lichtgewicht en gebruiksvriendelijke applicatie voor schermopname. 

Nadat dat is geregeld, hoef je alleen maar naar je favoriete videobewerkings-app te gaan – de Photos-app op iOS werkt prima – en de randen van de opgenomen video bij te snijden. 

Met behulp van software voor schermspiegeling

Een Snapchat-video op het scherm opnemen en daarna bijsnijden is nog steeds de beste oplossing als je een balans wilt vinden tussen eenvoud en videokwaliteit. Deze specifieke stap – schermspiegeling – omvat ook schermopname, maar niet op uw telefoon. Als je van het streamen van games of het maken van tutorials houdt, moet je bekend zijn met het opnemen van het volledige scherm van de pc en het delen van belangrijke notities. Hier doen we iets soortgelijks, maar dan met behulp van een superhandige applicatie: APowerMirror.  

Met zijn hulp kun je het scherm van je telefoon naar je pc casten en native Snapchat-video’s opnemen via de applicatie. Nadat u de applicatie naar uw telefoon ( iOS / Android ) heeft gedownload , wordt u gevraagd deze ook op uw pc te installeren .

Na het succesvol installeren en bevestigen welke twee apparaten u probeert te koppelen – wat u kunt doen door de aanwijzingen te volgen – moet u de pc-client zoeken via de APowerMirror-app op uw telefoon. Tik eerst op ‘Spiegel’.

Laat het vervolgens naar uw computer zoeken. 

Opgemerkt moet worden dat uw apparaten op hetzelfde wifi-netwerk moeten zijn om dit proces naadloos te laten werken. Als dat niet het geval is, kunt u de twee apparaten met een USB-kabel verbinden. Voordat u dat doet, moet u foutopsporing inschakelen op uw Android-smartphone voordat u deze op uw computer aansluit. Zodra de apparaten met succes zijn verbonden, kunt u het scherm van uw telefoon naar de pc spiegelen. 

Open nu de Snapchat-app en ga naar de video die je wilt opslaan. Wanneer de video begint te spelen in het APowerMirror pc-venster, klik dan op de opnameknop.

Dat is alles. Als u tevreden bent met de opname, klikt u op de stopknop.

De applicatie slaat de video op een handige locatie op.

Je kunt de video zelfs op volledig scherm weergeven als je daar zin in hebt. Zoals je vast moet hebben opgemerkt, pusht APowerMirror je behoorlijk hard om de premiumversie te krijgen, wat een verfijnde manier is om te zeggen dat je niet veel krijgt in de proefversie. Vanaf nu kun je met de applicatie je telefoonscherm slechts 10 minuten tegelijk naar een pc spiegelen. Je ziet zelfs een dreigende timer in de linkerbenedenhoek van je scherm. Als de timer afloopt, stopt het spiegelen en moet je de hele zaak opnieuw doen. Bovendien is er ook een beperking voor schermopname. Als u weigert te betalen voor de premiumversie, kunt u slechts drie minuten opnemen. Gelukkig duren Snapchat-video’s niet zo lang, wat betekent dat je niet veel moeite zou moeten hebben om je doelwit te raken met de software.  

Met je secundaire telefoon

Ja, het is niet de meest creatieve oplossing en zeker niet voor iedereen een universele optie. Als het opnemen van uw scherm en bewerken echter een beetje vervelend lijkt, is deze methode de beste keuze voor u. Het enige dat u hoeft te doen, is de video openen die u wilt opslaan en deze opnemen met de camera van uw secundaire telefoon. Wanneer de opname is voltooid, stuurt u het bestand gewoon naar uw primaire telefoon. Natuurlijk zou de audio- en videokwaliteit eronder lijden en zou je het moeilijk kunnen krijgen om het juiste frame te kiezen. Maar als je de middelen hebt en de video’s die je opslaat niet opnieuw wilt verspreiden, voel je dan vrij om deze methode uit te proberen. Voor cross-posts en andere dingen kun je beter een van de andere twee methoden kiezen. 

Verwant:  Hoe u iemand kunt laten deelnemen aan uw privéverhaal op Snapchat

Werken applicaties van derden?

In het vorige gedeelte hebben we het gehad over de drie manieren waarop je video’s van andere Snapchatters kunt opslaan. Toegegeven dat geen van hen super geavanceerd is, moet je je afvragen wat oplossingen van derden zijn – apps die voor het vervelende werk zorgen zonder je te dwingen door hoepels te springen.

Als u snel door de App Store of Google Play bladert, krijgt u wellicht enkele ‘legitieme’ apps te zien die beloven dat u Snapchat-video’s kunt downloaden via hun geïmproviseerde gebruikersinterface. Om dit te doen, moet je ze natuurlijk je Snapchat-inloggegevens en zelfs je Gmail-ID geven. Helaas zijn al deze apps op de zwarte lijst gezet door Snapchat – in 2014/2015 – en werken ze niet. Dus als u er een uit het niets tegenkomt, onthoud dan dat deze u waarschijnlijk probeert op te lichten en u de uitkomst niet zal ophalen, zelfs niet nadat u uw gebruikersnaam en wachtwoord hebt gebruikt.

Enkele goede praktijken

Nu je de middelen hebt om Snapchat-video’s te downloaden, raden we je aan een stapje terug te doen en een aantal regels te volgen.

In de eerste plaats mag u nooit video’s herdistribueren of zelfs downloaden als de maker van de inhoud u specifiek vraagt ​​om dit niet te doen. Als je tegen hun wil ingaat en het toch deelt, zou je hun privacy schenden.

Ten tweede, zelfs als een maker herdistributie niet heeft verboden, moet je toch in jezelf om hun toestemming vragen. Contentmakers besteden uren en dagen aan het maken van boeiende content, en ze verdienen het om erkenning te krijgen voor hun werk.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button