Hoe

Jio bouwt het grootste onderzeese kabelsysteem; Wat is de betekenis ervan?

Afgezien van zijn plannen om betaalbare smartphones te lanceren, goedkope laptops te ontwikkelen en 5G-diensten in India te stimuleren, heeft Reliance Jio vandaag aangekondigd het “grootste” internationale onderzeese kabelsysteem in India te bouwen. Het systeem zal een netwerk van onderzeese glasvezelkabellijnen omvatten die India verbinden met de belangrijkste uitwisselingspunten en contenthubs over de hele wereld voor uitbreiding van connectiviteitsdiensten.

De Indiase telecomgigant heeft naar verluidt samengewerkt met verschillende wereldwijde organisaties en onderzeese kabelleveranciers SubCom om het netwerksysteem te bouwen. Het bedrijf streeft ernaar om twee onderling verbonden netwerksystemen te creëren om de “Buitengewone groei van de vraag naar gegevens in de hele regio.”

“Voor de eerste keer in de geschiedenis van onderzeese glasvezeltelecommunicatie plaatsen deze systemen India in het centrum van de internationale netwerkkaart, en erkennen ze het toegenomen belang van India, de duizelingwekkende groei en de enorme verschuiving in datagebruik sinds de lancering van Jio-services in 2016. , “ zei Reliance Jio in een verklaring.

Jio bouwt het grootste onderzeese kabelnetwerk

De twee glasvezelkabelsystemen zullen de India-Asia-Xpress (IAX) en India-Europe-Xpress (IEX). Het IAX-systeem verbindt India met Singapore, terwijl het IEX-systeem het land verbindt met het Midden-Oosten en Europese landen.

Als gevolg hiervan zal India met deze onderzeese netwerksystemen worden verbonden met landen als Singapore, Thailand en Maleisië in het oosten. Het landt ook in Italië via verbindingen met landen als Egypte, Saoedi-Arabië en Djibouti.

Zowel de kabelsystemen, die zullen ren meer dan 16.000 km door het land, zullen met elkaar verbonden zijn. Bovendien zullen deze ook worden verbonden met Reliance Jio Global Fiber Optic Network buiten de Azië-Pacific en Europa en zullen zowel de oost- als de westkust van de VS met elkaar verbinden.

Wat is de betekenis ervan?

Als u nu bedenkt wat het nut is van deze twee onderzeese kabelsystemen, laat me u dan een korte uitleg geven. India is, zoals men wellicht weet, een van de grootste afnemers van data en digitale diensten. Deze twee systemen zullen dus de kwaliteit van digitale en cloudservices in het land op vele manieren helpen en verbeteren.

Volgens het bedrijf, de IAX- en de IEX-systemen “Zal de mogelijkheid vergroten voor consumenten en zakelijke gebruikers om toegang te krijgen tot inhoud en clouddiensten in en buiten India.”

Reliance Jio komt op de tijdlijn van de twee systemen en stelt dat het IAX-systeem medio 2023 klaar zal zijn voor implementatie. Het IEX-systeem zal daarentegen wat tijd in beslag nemen en zal naar verluidt begin 2024 klaar zijn voor gebruik.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button