Hoe

Met WhatsApp kun je gearchiveerde chats voor altijd dempen; Dit is hoe het werkt

WhatsApp begon te werken aan de ‘vakantiemodus’, een functie die nieuwe berichten op gearchiveerde chats negeert in 2019. We hebben meerdere rapporten gezien dat de functie het afgelopen jaar is stopgezet en weer tot leven is gekomen. Het bedrijf heeft zelfs eerder dit jaar in januari het hernoemen van archiefchats getest om ‘later te lezen’. En vandaag kunnen we melden dat WhatsApp is begonnen met het uitrollen van de functie om gearchiveerde chats voor altijd te dempen. In dit artikel leggen we uit hoe het werkt en beschrijven we de stappen om de functie ‘Chats bewaren gearchiveerd’ in WhatsApp in te schakelen.

Gearchiveerde chats maken uw postvak IN niet langer onoverzichtelijk

WhatsApp is begonnen met het testen van een nieuwe schakelaar waarmee gebruikers nu bewaar gearchiveerde chats in het archiefgedeelte wanneer ze een nieuw bericht ontvangen. Voor niet-ingewijden duwt WhatsApp momenteel de chats uit het archiefgedeelte voor nieuwe berichten, zelfs als je het contact hebt gedempt. Dit is vooral vervelend omdat het het doel van het archiveren van een chat verslaat. In de toekomst zal dit niet langer het geval zijn wanneer u een nieuwe melding ontvangt voor een gearchiveerd contact.

Gearchiveerde chats dempen in WhatsApp

Wij zag de verandering in WhatsApp beta 2.21.10.9 voor Android op OnePlus 7T met OxygenOS 11 op basis van Android 11. Volg de onderstaande stappen om deze nieuwe functie in te schakelen:

1. Scrol helemaal naar het einde van de conversatielijst en open het gedeelte “Gearchiveerde chats”.

2. Tik vervolgens op het verticale menu met drie stippen in de rechterbovenhoek en kies de optie “Archiefinstellingen”. Hier ziet u een nieuwe schakelaar met de tekst ‘Chats gearchiveerd houden’. Schakel het in, en dat is het.

whatsapp gearchiveerde chats 1

3. Interessant is dat WhatsApp houdt nu het gedeelte met gearchiveerde chats bovenaan de startpagina wanneer u de schakelaar heeft ingeschakeld. Als het is uitgeschakeld, vindt u het op de gebruikelijke plek onder alle gesprekken.

houd chats gearchiveerd aan of uit
Houd chats gearchiveerd aan of uit

Voor degenen die zich afvragen hoe u weet of een persoon in de gearchiveerde chat u een sms heeft gestuurd, heeft WhatsApp ook een doordachte nieuwe chats-indicator die ongelezen chats bijhoudt. Ter verduidelijking: dit verwijst naar het totale aantal ongelezen chats en niet naar nieuwe ongelezen berichten van dezelfde persoon. Met andere woorden, WhatsApp laat gebruikers een ‘1’-indicator zien, zelfs als dezelfde persoon veel berichten heeft verzonden.

gearchiveerde chats indicator whatsapp

Demp alle meldingen voor gearchiveerde chats in WhatsApp

Met dat gezegd zijnde, houd daar rekening mee dit is een geleidelijke uitrol en misschien heb je deze functie niet per se, zelfs niet als je op dezelfde build zit. Aangezien WhatsApp is begonnen met het testen van de functie bij bètagebruikers, zou het niet lang moeten duren voordat het beschikbaar is voor alle gebruikers.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button