Spel

Resident Evil Village beschuldigd van plagiaat van Frankensteins legermonsterontwerp

Resident Evil Village bevat enkele van de meest unieke monsterontwerpen in de franchise, maar Het leger van Frankenstein regisseur Richard Raaphorst vindt ze niet allemaal zo uniek. In een bericht op LinkedInbeschuldigde de regisseur Capcom ervan een ontwerp van een wezen uit zijn film te hebben gestolen “volledig zonder toestemming of krediet.” Het wezen uit zijn film heeft een propeller als hoofd, terwijl het ontwerp uit Resident Evil Village heeft drie kettingzagen in een vergelijkbaar ontwerp. Er zijn duidelijk enkele verschillen tussen de twee ontwerpen, maar het is ook niet moeilijk om enkele overeenkomsten te zien! Twitter-gebruiker @CloneKorp plaatste de twee naast elkaar ter vergelijking.

In de Tweet die hieronder is ingesloten, is het ontwerp van Resident Evil Village bevindt zich aan de linkerkant, terwijl het ontwerp van Raaphorst aan de rechterkant staat.

Bovenstaande Tweet-thread werd zonder commentaar door Raaphorst gedeeld. Volgend op het eerste ontwerp, heeft @CloneKorp verschillende andere ontwerpen van Raaphorst opgenomen die al dan niet wezens uit de nieuwe game hebben geïnspireerd. Tot nu toe lijken veel fans op sociale media verscheurd, en sommigen noemen de vergelijkingen “een stuk”. Voorlopig zullen fans zelf moeten oordelen!

De Resident Evil-franchise heeft zich altijd laten inspireren door horrorfilms. De vroegste games in de serie waren een eerbetoon aan de zombiefilms van George Romero, terwijl recente games uit putten Texas Chainsaw Massacre, De VVitch, en meer. Het is heel goed mogelijk dat de ontwerpers zich hebben laten inspireren door Frankenstein’s Leger, maar het is moeilijk met zekerheid te zeggen. Als er een opzettelijk eerbetoon van Capcom was, kunnen hopelijk dingen worden opgehelderd en kan Raaphorst worden geïnformeerd over het ontwikkelingsproces met betrekking tot dit specifieke wezen.

Resident Evil Village is nu beschikbaar voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X en pc. In de tussentijd kun je hier al onze eerdere berichtgeving over de game bekijken.

Denk je dat de twee ontwerpen op elkaar lijken? Denk je dat dit een geval is van een bedoeld eerbetoon dat te ver ging? Laat het ons weten in de comments of deel je mening rechtstreeks op Twitter op @Marcdachamp om over gamen te praten!

[H/T: PlayStation Lifestyle]

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button