Hoe

Waarom heb ik geen donkere modus op Snapchat?

Sinds de officiële uitrol van de donkere modus in Android 10 hebben alle toonaangevende apps uiteindelijk het donkere thema aangetrokken. Snapchat, dat toevallig een van de hipste apps in de buurt is, koos ervoor om een ​​andere route te nemen en zorgde ervoor dat de gebruikers hongerden naar de basisfunctionaliteit. In de eerste week van mei ging de functie eindelijk live, maar alleen voor een deel van de Snapchat-gebruikers.

Als je deel uitmaakt van de andere fractie, heb je vast en zeker een paar vragen, en vandaag zullen we ons best doen om er een paar te beantwoorden. Dus, zonder verder oponthoud, laten we erop ingaan.

Verwant: Wat betekent SFS op Snapchat? En hoe het te gebruiken?

Waarom heb je geen donkere modus op Snapchat?

Zoals gezegd heeft Snapchat inderdaad de langverwachte donkere modus uitgebracht, maar dit is slechts voor een deel van de gebruikersbasis.

Snapchat-gebruikers, die toegang hebben tot Apple’s iOS, hebben waarschijnlijk de nieuw gelanceerde donkere modus op Snapchat. Er moet echter worden opgemerkt dat het een geleidelijke uitrol is, wat betekent dat niet alle iOS-gebruikers de langverwachte functie tegelijkertijd zullen krijgen. Dus als u iOS gebruikt maar de functionaliteit van de donkere modus niet ziet, moet u wachten.

Android-gebruikers zijn daarentegen volledig weggelaten. Nog geen Android-gebruiker heeft de update voor de donkere modus van de ontwikkelaars ontvangen.

Kanttekening: aangezien Snapchat identiek is op iOS en Android, is de kans groot dat de functionaliteit van de donkere modus eerder dan later naar het besturingssysteem van Google zou komen. Ondertussen kunt u blijven zoeken naar een update of een tijdelijke oplossing zoeken.

Verwant: Wat betekenen verschillende termen op Snapchat?

Hoe Snapchat donkere modus op iOS in te schakelen

Om de donkere modus van Snapchat op iOS in te schakelen, moet je ervoor zorgen dat je de nieuwste versie van de app op je iPhone hebt staan. Als je daar zeker van bent, start je de Snapchat-app en tik je op je Bitmoji (profielfoto) in de linkerbovenhoek van het hoofdscherm van de app.

Wanneer je Snapchat-accountscherm verschijnt, ga je naar het gedeelte Instellingen door op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek te tikken.

Blader in Instellingen naar beneden totdat je de optie ‘App-uiterlijk’ vindt en tik erop.

Wanneer het App Appearance-scherm wordt geladen, zou u drie opties moeten zien: Match System, Always Light en Always Dark. Standaard wordt de optie ‘Altijd licht’ geselecteerd, omdat Snapchat hierdoor in de oorspronkelijke achtergrondkleur wordt weergegeven.

Als je wilt dat de donkere modus in Snapchat altijd is ingeschakeld, tik je op ‘Altijd donker’. Hierdoor verandert de achtergrond van de app snel in donkergrijs en kun je deze pas weer terugzetten naar de lichtmodus als je terugkeert naar dit scherm.

Als je wilt dat de donkere modus van Snapchat het uiterlijk van het iOS-systeem volgt en zichzelf alleen inschakelt wanneer de donkere modus van iOS is ingeschakeld, selecteer je de optie ‘Match systeem’. De achtergrond van Snapchat verandert niet onmiddellijk in donkergrijs, tenzij de donkere modus van je systeem is ingeschakeld.

Hoe de donkere modus van Snapchat op Android te krijgen

Als je Android gebruikt, zul je gefrustreerd zijn door het discriminerende beleid van Snapchat. In plaats van te zitten en te wachten, zijn er een aantal dingen die u kunt doen om uzelf bezig te houden, waarschijnlijk zelfs sneller dan de meeste andere functies.

Zoek naar een update

Wanneer Snapchat uiteindelijk besluit de donkere modus los te laten, komt dit waarschijnlijk in de vorm van een software-update. Over het algemeen worden software-updates automatisch geïnstalleerd terwijl uw telefoon inactief is of wordt opgeladen. Als u echter een supersnelle levering wilt garanderen, is handmatig controleren op updates de juiste keuze.

Om een ​​update te zoeken, houdt u eerst een app ingedrukt en tikt u op het informatiepictogram in de rechterbovenhoek van het uitgeklapte venster. Blader nu naar de onderkant van de pagina en tik op ‘App-details in winkel’. Hiermee gaat u naar de Google Play Store-pagina van de app. Als er een update beschikbaar is, zie je de knop bovenaan. Tik erop om de app bij te werken. Hopelijk krijg je meteen het gedeelte ‘Uiterlijk uiterlijk’.

Speel met Preferences Manager [Root Only]

Zoals de titel vermeldt, is deze stap alleen voor geroote Android-smartphonegebruikers. Dus als uw telefoon in goede staat verkeert en u geen afscheid wilt nemen van officiële software-updates en zelfs de fabrieksgarantie, raden we u aan de alternatieven goed te bekijken.

Als je echter al een trotse eigenaar bent van een geroote Android-telefoon, is de Preferences Manager erg handig. Hiermee kun je experimentele functies van de apps op je mobiel ontgrendelen, wat in het geval van Snapchat de donkere modus is. Nadat u het Voorkeuren Manager-app uit de Google Play Store, tik op ‘Snapchat’ om de voorkeuren te verkennen.

Open nu het bestand ‘APP_START_EXPERIMENT_PREFS.xml’. Je zou de vlag ‘DARK_MODE’ in de app moeten zien. Zet het gewoon op ‘INGESCHAKELD’ en sluit de app.

Ga terug naar Snapchat en je zou moeten worden begroet met het donkere thema.

Onthoud dat de donkere modus op Snapchat nog steeds een experimentele functie is. Dus wees niet verbaasd als je hier en daar een paar bugs tegenkomt.

Verwant: Hoe u authenticatie met twee factoren instelt op Snapchat [2FA]

Wanneer wordt de donkere modus vrijgegeven voor Android-gebruikers?

iOS-gebruikers hebben het voorrecht om toegang te krijgen tot veel functies die sneller zijn dan hun Android-tegenhangers. En de donkere modus op Snapchat is geen uitzondering. Snapchat testte de donkere modus meer dan een jaar op iOS-apparaten voordat deze officieel werd gemaakt, en we denken dat ook Android-gebruikers dezelfde behandeling zouden krijgen. We zullen het proces nauwlettend in de gaten moeten houden om te weten wanneer de functie wordt uitgerold om te testen. Vanaf nu heeft Snapchat geen officiële datum aangekondigd voor de uitrol.

VERWANT


Afbeeldingen tegoed: XDA-ontwikkelaars

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button